Half september was ik er klaar mee, met de energiedips, het energieloze gevoel én ook met de 3 kg te veel die er maar niet af wilden! Tijd voor verandering en contact opgenomen met Sandra van Sport met Hart voor het Sportvasten om de switch te maken van koolhydraat- naar vetverbranding. Wat een goede beslissing is dat geweest! Gelijk doorgepakt en op dinsdag 21 september gestart met het sportvasten. De afbouwdagen gingen goed en vielen mij ontzettend mee, zo ook de 1e vastendag. Maar de 2e vastendag was echt geen pretje, een gevoel van volledig leeg zijn, ontzettende hoofdpijn en een beroerd gevoel. Gelukkig wel de switch gemaakt op deze 2e vastendag, dus de 3e vastendag werd voor mij de 1e opbouwdag. Wat fijn om weer iets te mogen eten. De opbouwdagen gingen ook goed. Alleen het dagelijkse hardlopen viel mij tegen, niet vooruit te branden. Maar verder waren ook de opbouwdagen weer goed vol te houden! 
 
Nu half oktober ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik ben begonnen met sportvasten, het is nu de kunst om de switch vast te houden. Dat is in het dagelijks leven met 3 jonge kinderen een uitdaging, maar ook dat gaat mij voor mijn gevoel goed af. 
Ik merk vooral dat ik zoveel meer energie heb, geen energiedips meer! Maar ook dat ik zoveel minder behoefte heb aan koolhydraten en dat de eetmomenten per dag veel minder zijn. Brood / pasta / aardappelen staan zeker niet meer dagelijks op het menu. Ik kan echt genieten van goed gevulde salades, kwark met bosbessen en walnoten, rijstwafels met rosbief. Maar ook qua avondeten probeer ik nieuwe dingen uit, zoals zoete aardappelen of boerenkool met bloemkool (i.p.v. de aardappelen). 
 
Tijdens de 10 daagse sportvastenkuur ben ik van 62,1 kg naar 58,5 kg gegaan. Daarnaast is mijn buikomvang van 76 naar 72 cm gegaan! Zo blij met deze resultaten, maar vooral met het feit dat ik zoveel meer energie heb! 
 
Het Keep the Switch traject is voor nu nog een zoektocht, maar het is een fijne gedachte dat ik altijd bij Sandra terecht kan, mocht ik vragen hebben! Al met al ontzettend blij dat ik deze stap naar Sportvasten heb gezet.