Vitamine K2 + D3, de dubbele krachtpatser !

 

Je kent ze vast, vrouwen (en mannen) die bewust veel groente en fruit eten, maar daardoor vaak wat minder dierlijke producten zoals lever, zuivel en eieren. Deze “gezonde” mensen lopen risico op een te lage inname via de voeding van de “dierlijke varianten” van vitamine D en vitamine K. Dat kan juist leiden tot een minder goede ondersteuning van de bot opbouw en de bloedstolling. Vitamine K2 als D3 werken dus samen en hebben mogelijk zelfs een 1 + 1 = 3 effect.

Heb je dus een meer plantaardige voedingsfocus? Dan ligt een dubbel tekort op de loer!

Als vrouw met een plantaardig voedingspatroon of een vegan lifestyle is een supplement zoals K2 met D3 absolute noodzaak!

Aanvullende informatie

 

Plantaardige voeding kan wel een kleine hoeveelheid vitamine D bevatten, zoals aardappelen, maar is toch eigenlijk enkel in substantiële hoeveelheden via zuivel, boter en vette vis goed in te nemen. Overigens blijkt het de laatste jaren dat mensen die zelfs die voedingsmiddelen nemen vaak een flink tekort te kunnen hebben. We komen namelijk steeds minder in de zon en missen daardoor de aanmaak van vitamine D3 in de huid. Vitamine D3 heeft vele functies in het lichaam waaronder de ondersteuning van gezonde botten en een gezonde spierfunctie.

Vitamine K kennen we in 2 varianten. De K1 komt voor in plantaardige bronnen en die krijgen mensen die veel groente eten wel voldoende binnen. De dierlijke variant, K2, is een heel ander verhaal. Het lijkt erop dat deze vitamine bij veel mensen minder optimaal aanwezig is, vooral bij mensen met een plantaardig voedingspatroon. Voor die mensen is een supplement van vitamine K2 zeer bruikbaar.