Interview met Lyanne Jeeninga
1: Hoe ben je in aanraking gekomen met sportvasten?
Ik ben in aanraking gekomen met sportvasten omdat ik het zag staan op de site van sport met hart. Vanuit daar heb ik mij ingelezen en informatie verzameld.
2: Wat was jou reden om te gaan sportvasten?
Mijn reden om te gaan sportvasten was om fitter te worden en mij bewust te worden wat mijn eetpatroon was en hoe is dat het beste kan aanpassen. Alleen sporten helpt niet als je je voeding niet aan past.
3: Bij wie ben je gaan sportvasten en waarom gekozen voor deze sportvastencoach?
Ik ben gaan sportvasten bij sport met Hart. Mijn sportvastencoach was sandra t Hart. Waarom: Sandra is professioneel in wat ze doet en zeer gedreven.
4: Hoe heb je de 10 -daagse training van je lichaam ervaren?
De ervaring was top, en de verandering ook. ik had verwacht dat het moeilijk zou worden omdat je je voeding aan moet passen, maar het wat goed te doen met de producten die je meegeleverd kreeg in het pakket. In het 10daagse protocol wat je krijgt staat goed en duidelijk uitgelegd wat je moet doen en wat je moet eten. Tijdens mijn vast dagen had ik verwacht dat ik pas laat zou gaan switchen van een suikerverbranding naar een vet verbranding. Dit gebeurde bij mij op mijn 1e vast dag. Een extra motivatie om dit vol te houden.
5: Vond je het zwaar programma of viel het je mee?
Wat mij tegenviel was het sporten in een bepaalde hartslag zone. Het duurde bij mij even voordat ik dat onder de knie had.
6: Wat vond je van de producten en uitleg van sportvasten programma?
De producten waren goed en voldoende voor de 10 dagen. Er zat een mooi sportvast boekje bij waar alles in staat over sportvasten/voeding en wat het met je doet. Tevens kreeg ik veel informatie van mijn coach die mij motiveerde en ervoor zorgde dat er bij mij een bewustwording kwam.
7: Heeft Sportvasten het resultaat opgeleverd waar je op gehoopt had?
Ja, zeker weten.
8: De meeste vinden het fijn dat je gewicht in 10 dagen naar beneden gaat ( hoeveel kg ben je kwijt) , maar uiteindelijk gaat het om de switch en blijvend resultaat aangezien je nu beter vetten kunt aanspreken, ervaar je dat ook?
Er is zo’n 4 kilo vanaf gegaan. Samen met mijn coach hebben we keep the switch besproken en hoe mijn sport schema eruit gaat zien.

9: Wat vond je van de nabespreking , heb je voldoende informatie mee gekregen om tips en adviezen op te volgen?
De nabespreking was goed, wederom veel informatie gekregen en tips hoe je je voeding kan aanpassen om de switch te blijven behouden en in welke hartslagzone’s je kan trainen.
10: Belangrijkste vraag: Hoe voel je nu? Meer energie?, betere bewustwording van je voeding? ( groente , fruit , vezels , belangrijk vetten?) strakker in je lichaam?
Het belangrijkste wat ik hieruit haal,is dat ik nu zelf de bewustwording heb over de voeding. Wat neem ik, hoeveel eet ik. Ja, soms eet ik nog steeds wel iets lekkers wat misschien niet zo gezond is. Maar de schakeling is snel gemaakt. Ik heb meer energie dan voordat ik aan het sportvasten begon.
11: Kan je sportvasten aanbevelen aan andere sporters?
Ja dit is zeker aan te raden.